#makeithappen: Afacerea creată de o tânără de 26 de ani care face profit din artă și frumos

Ioana Erdei 19/12/2018 | 07:00

În vara acestui an, Business Review a lansat Campania #makeithappen, în cadrul căreia, publicația noastră își dorește să promoveze antreprenoriatul românesc. Pe parcursul anului 2018, Business Review a prezentat zeci de povești inspiraționale ale românilor care au transformat pasiunea, hobby-urile, și cunoașterea în business-uri de succes. Am prezentat poveștile din spatele afacerilor autohtone, indiferent de mărimea și domeniul în care activează afacerea, pentru că ne-am dorit să scoatem în evidență diversitatea și creativitatea mediului de business românesc. Prin această campanie, Business Review, împreună cu CEC Bank, își întăresc angajamentul să fie prima sursă de informare și finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești.

Campania #makeithappen continuă cu povestea Vizualist, un magazin online care îmbină conceptul de decorațiuni interioare cu arta contemporană.

O tânără antreprenoare a creat un spațiu virtual în care iubitorii de frumos pot admira și cumpăra ultimele creații ale tinerilor artiști și arhitecți de design interior din România. La 26 de ani, Irina Dițu, o tânără absolventă a Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a ales să construiască un business care livrează fericire.

”Frumusețea este promisiunea fericirii”, este motto-ul pe care l-am regăsit explorând site-ul creat de ea, vizualist.ro. Acesta este un magazin online cu obiecte decorative, cu ajutorul cărora îți poți mobila casa și spațiul de lucru. A fost gândit ca un playground creativ prin care decorațiunile contribuie la crearea unui ambient productiv, inspirațional și relaxant. Modelele obiectelor decorative din campanie sunt picturi, fotografii și ilustrații grafice sub semnătura artiștilor din comunitatea Vizualist. Prima tentativă pe cont propriu a avut-o imediat după terminarea facultății, când și-a deschis primul SRL debutant și a lucrat ca freelancer în web & graphic design.

”Conceptul a pornit de la ideea de a oferi personalitate încăperilor în care ne petrecem timpul, fiind totodată și un mod frumos de a promova arta, fotografia & ilustrația din România. Astfel, noi credem că prin Vizualist reușim să facem oamenii mai fericiți”

Ideea business-ului a fost mai degrabă o revelație, într-un moment de oarecare cumpănă în cariera sa.  ”Îmi amintesc că eram la Romanian Design Week 2017 și voiam să ies din zona de corporate și să revin la pasiunea pentru antreprenoriat și industrii creative. Iar oportunitatea Start-up Nation a fost exact ceea ce aveam nevoie pentru a porni afacerea”, ne dezvăluie Irina.

La acea vreme, lucra ca marketing specialist într-un grup de companii. ”Simțeam că a venit momentul să schimb ceva în viața mea”, a povestit Irina Dițu, într-un interviu acordat Business Review.

 

 

Se mândrește cu faptul că, în circa un an, conceptul Vizualist a reușit să creeze o comunitate de artiști români (Vlad Eftenie, Daniel Zlota, Diana Cojocaru, Ioana Petre, Dragoș Dogaru) ale căror creații sunt imprimate și integrate pe obiecte decorative. ”Este un vis devenit realitate”, mărturisește Irina.

De la vis, la realitate

Lansarea programului Start-up Nation i-a adus Irinei soluția de finanțare de care avea nevoie ca să își pună afacerea pe picioare. Timp de câteva luni, a muncit șase zile pe săptămână, timp de zece ore pe zi. Și-au pus la bătaie economiile, respectiv 5.000 de euro, la care s-au adăugat banii de la stat.”Am reușit să accesăm 44.000 euro prin programul Start-up Nation și am achiziționat echipamentele pentru a realiza propria producție de obiecte de design & mobilier, apoi am aplicat pentru o campanie de crowdfunding și am finanțat proiectul pentru a doua oara cu 2.420 de euro”, povestește Irina. Imediat după aprobarea proiectului de către stat, CEC Bank a fost instituția de credit care a crezut în afacerea lor și le-a oferit finanțarea, în numele statului.

Astăzi, sute de arhitecți și designeri, dar și persoane fizice și companii, comandă produsele Vizualist.

Antreprenoarea estimează că afacerea va ajunge pe breakeven în martie 2019, cu venituri lunare de peste 250.000 de lei.

 

BR Magazine | Latest Issue

Download PDF: Business Review Magazine April 2024 Issue

The April 2024 issue of Business Review Magazine is now available in digital format, featuring the main cover story titled “Caring for People and for the Planet”. To download the magazine in
Ioana Erdei | 12/04/2024 | 17:28
Editor’s picks
Advertisement Advertisement
Close ×

We use cookies for keeping our website reliable and secure, personalising content and ads, providing social media features and to analyse how our website is used.

Accept & continue