#makeithappen | Povestea antreprenoarei care a deschis Hotelul Gabriela din Vișeul de Sus, și care a gustat succesul după un dur esec intr-un alt domeniu de activitate

Ioana Erdei 20/12/2019 | 07:01

Business Review continuă campania #makeithappen, în cadrul căreia publicația noastră își dorește să promoveze antreprenoriatul românesc. Până acum, Business Review a prezentat zeci de povești inspiraționale ale românilor care au transformat pasiunea, hobby-urile și cunoașterea în business-uri de succes. Am prezentat poveștile din spatele afacerilor autohtone, indiferent de mărimea și domeniul în care activează, pentru că ne-am dorit să scoatem în evidență diversitatea și creativitatea mediului de business românesc. Prin această campanie, Business Review și CEC Bank își întăresc angajamentul de a fi prima sursă de informare și, respectiv, finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Campania #makeithappen continuă cu povestea hotelului Gabriela din Vișeul de Sus, care a devenit o afacere de succes, după ce s-a reinventat.

 

În 1994, la 25 de ani, Călina și Gabi Ciolpan din Vișeul de Sus, județul Maramureș, acolo unde, zice zicala, se pune harta în cui, se apucă de afaceri. Pentru că importurile inundau magazinele, iar oamenii cumpărau fără limită, după ani de austeritate și lipsuri în comunism, tânăra familie se apucă de comerț en-gros cu produse alimentare și transport marfă. Însă ambițiile lor nu se opreau aici, cu spiritul afacerist în sânge, aceștia știau că această afacere e doar una intermediară spre țelul suprem, acela de a construi primul hotel postdecembrist în Vișeul de Sus.

La acel moment, ne doream să vindem cât mai mult, să sporim activitatea companiei și să ne putem dezvolta, astfel încât să construim primul hotel postdecembrist din orașul Vișeu de Sus, Maramureș”, povestește familia Ciolpan.

„Am ales o afacere în turism, deoarece, la momentul la care noi am intrat în business, oportunitățile de piață din Vișeu de Sus erau relativ restrânse. Am considerat că merită să mizăm pe ceea ce am considerat noi că va fii viitorul sursei majoritare de venit din orașul în care trăim, în contextul în care 90% din afacerile locale se bazau pe debitarea masei lemnoase”, povestește familia Ciolpan.

Primul an vine cu faliment

Primul an vine cu falimentul firmei de transport

 

Însă reușita a venit cu lecții dure și cu primul eșec. Au strâns suficienți bani încât să construiască un hotel cu 30 de camere, pe care l-au numit Hotel Gabriela, după numele fiicei lor cea mică. O finanțare venită ca o mană cerească a ajutat familia Ciolpan să se reinventeze: „Primul an de activitate în turism a fost zdruncinat de falimentul firmei de transport. O lecție din care am învățat multe și care ne-a oferit experiență de afaceri care ne-a ajutat să ne dezvoltăm în ceea ce suntem astăzi, un complex hotelier de 3 stele cu restaurant, centru SPA și 3 săli de evenimente care găzduiesc concomitent cca. 2.500 de persoane”, povestește familia Ciolpan.

„După falimentul declarat în 2003, având corpul clădirii hoteliere realizat din surse proprii, am accesat un credit de investiții prin CEC Bank, dovedindu-se a fi cel mai important credit accesat în realizarea dezvoltării noastre”, a adăugat Călina.

Prin finanțările obținute din partea CEC BANK, au reușit să construiască un corp de hotel nou, format din 51 de camere, la nivel de 3 stele, un centru SPA cu piscină interioară la cele mai înalte standarde, trei săli de evenimente, restaurant și sala de conferință dotată multimedia, cu tot ceea ce este necesar.

La început, avea cinci angajați. Astăzi, echipa care contribuie la experiența avută de client la hotel Gabriela este de 50 de persoane.

Ce îi diferențiază de concurență? Serviciile evaluate la 4 stele de către clienți, spune Călina.

În 2020, planurile de extindere continuă. „Turismul în Vișeu de Sus a crescut, iar în acest context, ne dorim să construim încă un corp hotelier cu anexele aferente și să oferim în continuare servicii la cele mai înalte standarde” au conchis antreprenorii.

BR Magazine | Latest Issue

Download PDF: Business Review Magazine March (II) 2024 Issue

The March (II) 2024 issue of Business Review Magazine is now available in digital format, featuring the main cover story titled “BAT DBS Romania Hub: A Vibrant New Office For An Employee-Centric
Ioana Erdei | 27/03/2024 | 17:32
Editor’s picks
Advertisement Advertisement
Close ×

We use cookies for keeping our website reliable and secure, personalising content and ads, providing social media features and to analyse how our website is used.

Accept & continue