#Top100Antreprenori: Top 10 antreprenori tineri de urmărit

Ioana Erdei 26/12/2018 | 09:20

Diversitatea, ingeniozitatea și entuziasmul sunt ingredientele comune ale business-urilor românești la început de drum analizate de echipa Business Review. Sunt multe afaceri care ne-au impresionat în primul rând prin conduita antreprenorială a fondatorilor dar și prin viziunea și strategia complet diferită față de ce a livrat economica românească până acum. Echipa Business Review a ales zece antreprenori tineri a căror afaceri au pontențial fantastic să devină emblematice pentru economia națională.

1. Lucian Cramba, BeeZ

Lucian Cramba, Mihai Cosmin Rotaru, Vasile Tamas

Lucian Cramba, un tânăr antreprenor de 31 de ani, a creat o aplicație care, în doar cinci luni, a adunat 30.000 de utilizatori. BeeZ este o platformă care revoluționează modul consumatorului de a economisi. Aceasta combină retailul online cu principiile fintech. Practic, prin sute de parteneriate cu magazine din România, utilizatorii economisesc bani facând cumpărături. Ideea a fost atât de populară printre utilizatorii autohtoni încât a detronat Amazon și Google Play în ceea ce privește trending shopping în România, în doar câteva săptămâni de la lansare. Business Review a cunoscut parte din echipa BeeZ la WebSummit în Lisabona, cel mai mare târg de tehnologie din Europa, acolo unde start-up-ul românesc și-a prezentat produsul în fața a sute de mii de oameni veniți din întreaga lume.

 

 

 

 

2. Andrei Grigorean și Mihai Ciucu, Blink

 

Acum șase luni, Andrei Grigorean și Mihai Ciucu dădeau meditații olimpicilor la Informatică și dezvoltau în paralel o platformă de rectrutare pentru profesioniștii din IT. După participarea la o conferință internațională despre BlockChain, au înțeles limitările acestei soluții și au decis să găsească o alternativă mai eficientă. Produsul lor poate procesa 20.000 de tranzacții pe secundă, în timp ce Blockchain permite procesarea a două, trei tranzacții pe secundă. După prima rundă de prezentări și întâlniri cu posibili investitori din SUA, au primit imediat o finanțare de 5 milioane de dolari de la cele mai mari fonduri de investiții de crypto.

 

 

 

 

3. Răzvan Crișan, Ciprian Morar, David Maguet, M60

Au început în 2014, cu o investiție de 80.000 de euro de la dorința de a deschide o cafenea cu un concept total diferit față de ce cunoștea Bucureștiul, de la design până la calitatea ingredientelor, care proveneau doar de la mici producători autohtoni. Mai mult, o regulă
importantă a noului spațiu a fost că nu se fumează în interior, un pariu riscant pentru orice jucător din industria ospitalității, la acea perioadă. Astăzi, administrează două cafenele sub acest brand, o grădină de vară, o pizzerie inspirată din tradiția napoletană, care urmează să se deschidă în luna decembrie și un restaurant de fine dining care reinventează bucătăria tradițională românească, relocat într-o clădire istorică. Deschis în 2018, acesta a ajuns, în câteva luni, să fie cel mai apreciat restaurant de fine dinning din Capitală de TripAdvisor. În 2019 își doresc să deschidă un nou concept de cafenea prin care angajații să se schimbe în fiecare lună printr-un schimb de experiență cu alte localuri din Europa.

 

 

4. Cristina Șucu și Vlad Alexandru, Kiddo Play Academy

La 27 de ani, Cristina Șucu, fiică de antreprenori, confirmă zicala potrivit căreia ”așchia nu sare departe de trunchi”. Împreună cu soțul ei, Vlad Alexandru, a investit 700.000 de euro în cel mai mare loc de joacă indoor din Capitală, sub brandul Kiddo Play Academy. Inspirat din experiența pe care o oferă locurile de joacă din Dubai sau SUA, acest concept a câștigat popularitate imediat și le-a adus un profit net de 500.000 de lei în 2017. ”Acest concept se numeşte «educational entertainment». Toate activităţile care se desfăşoară într-un astfel de loc sunt gândite astfel încât copiii să înveţe prin joacă. Din momentul în care ne-a venit ideea, un an nu am făcut altceva decât cercetare – cred că am văzut peste 50 de locaţii de pe aproape toate continentele“, povestește Cristina. Anul acesta au deschis încă un loc de joacă în ParkLake, cel mai mare mall din București. Cei doi antreprenori vor continua extinderea în Capitală, care, spune Cristina, depinde mult de găsirea
spațiului potrivit.

 

5. Mihai și Cătălina Bucuroiu, Vegis.ro

Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste, este o afacere de familie. Mihai Bucuroiu, cel care initial a creat website-ul pentru librăria libris.ro, a decis, alături de so’ia sa Cătălina, să investească într-un magazin online cu produse bio, acum șase ani.
De la o investiție de 5.000 de euro, Vegis.ro a devenit lider de piață și are afaceri anuale de aproape 2 milioane de euro. Într-un interviu acordat echipei Business Review, Mihai Bucuroiu spune că a durat trei luni să dea drumul site-ului, din momentul în care s-au
decis să investească în această afacere. A avut profit după primul an, iar peste 30% din produse vin de la producători locali. De curând, compania a finalizat o investiție de 600.000 de euro într-un depozit de marfă lângă Brașov.

AFLĂ CINE SUNT URMĂTORII CINCI DIN EDIȚIA DE PRINT A TOP 100 ANTREPRENORI. COMANDAȚI PE events@business-review.eu

BR Magazine | Latest Issue

Download PDF: Business Review Magazine April 2024 Issue

The April 2024 issue of Business Review Magazine is now available in digital format, featuring the main cover story titled “Caring for People and for the Planet”. To download the magazine in
Ioana Erdei | 12/04/2024 | 17:28
Editor’s picks
Advertisement Advertisement
Close ×

We use cookies for keeping our website reliable and secure, personalising content and ads, providing social media features and to analyse how our website is used.

Accept & continue