#makeithappen: Povestea Kadiana Lux, un business care se pregătește să cucerească piața mobilei din România

Ioana Erdei 21/12/2018 | 12:29

În vara acestui an, Business Review a lansat Campania #makeithappen, în cadrul căreia, publicația noastră își dorește să promoveze antreprenoriatul românesc. Pe parcursul anului 2018, Business Review a prezentat zeci de povești inspiraționale ale românilor care au transformat pasiunea, hobby-urile, și cunoașterea în business-uri de succes. Am prezentat poveștile din spatele afacerilor autohtone, indiferent de mărimea și domeniul în care activează afacerea, pentru că ne-am dorit să scoatem în evidență diversitatea și creativitatea mediului de business românesc. Prin această campanie, Business Review, împreună cu CEC Bank, își întăresc angajamentul să fie prima sursă de informare și finanțare pentru inițiativele antreprenoriale românești. Campania #makeithappen continuă cu povestea fabricii Kadiana Lux, care se pregătește să lanseze propria colecție de canapele, exclusiv pentru piața din România.

În urmă cu un an, Anamaria Iștoc făcea primul pas spre antreprenoriat, după opt ani petrecuți ca angajat în industria producției de canapele. A pornit cu o fabrică de huse pentru canapele în regim lohn, în Arad. “Am decis să deschid această afacere în ideea de a mă dezvolta pe plan intern și internațional, chiar și cu produse proprii, pe care dorim să le lansăm pe piața autohtonă începând cu anul 2019”, a povestit Anamaria Iștoc, într-un interviu acordat Business Review.

 

A pornit cu 12 angajați și cu un contract deja semnat cu un producător mare de canapele. ”Am avut mai mult curaj să mă arunc în această aventură pentru că am avut de la început un client serios care face plata la timp. Nicio afacere nu cred că poate rezista fără parteneri de încredere”, explică Anamaria. A investit toate economiile familiei, respectiv 20.000 de lei, bani cu care a reușit să amenajeze
spațiul în care funcționează fabrica. A primit în custodie echipamentele, respectiv 12 mașini de cusut. ”Ulterior, am mai cumpărat în rate și alte echipamente”, povestește Anamaria. Finanțarea care i-a dus business-ul la un alt nivel a venit de la CEC Bank, bani cu care a achiziționat o hală mai mare. ”Când a fost aprobat acest împumut am simțit că afacerea mea are toate șansele să se dezvolte fără restricții. Cea mai mare grijă, respectiv spațiul de lucru, a fost rezolvată”, explică antreprenoarea.

Deși are studii economice, respectiv a absolvit Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe-Bănci, din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad, a ales un domeniu în care succesul merge mână în mână cu pasiunea. La 31 de ani, se simte o femeie împlinită din toate punctele de vedere. Mamă a doi copii, un băiețel de trei ani – Nicolae și o fetiță de șapte ani – Diana, Anamaria a muncit la construcția propriei afaceri cu copiii în brațe. ”Au fost multe dăți în care am plătit salariile în timp ce îl alăptam pe cel mic. Am încercat tot timpul să nu neglijez afacerea, dar în același timp, să fiu alături de copii, așa că am preferat să îi iau cu mine peste tot”, povestește antreprenoarea.

”Am avut mai mult curaj să mă arunc în această aventură pentru că am avut de la început un client serios care face plata la timp. Nicio afacere nu cred că poate rezista fără parteneri de încredere”

Planuri de viitor

Anul 2019 este despre creativitate și originalitate, mărturisește Anamaria. Este anul în care și-a propus să lanseze propria colecție de canapele. ”Ne dorim să lansăm un produs quality gândit exclusiv pentru piața din România. În ultimul an, am studiat comportamentul și necesitățile consumatorului român în materie de canapele. Românului îi plac canapelele de calitate la prețuri cât mai mici, care să aibă cât mai multe funcționalități”, explică antreprenoarea. ”Acum lucrăm la design și la denumirea noului brand”, a adăugat Anamaria. Cu lansarea acestor noi produse, estimează venituri cu 30% mai mari în 2019.

 

BR Magazine | Latest Issue

Download PDF: Business Review Magazine March (II) 2024 Issue

The March (II) 2024 issue of Business Review Magazine is now available in digital format, featuring the main cover story titled “BAT DBS Romania Hub: A Vibrant New Office For An Employee-Centric
Ioana Erdei | 27/03/2024 | 17:32
Editor’s picks
Advertisement Advertisement
Close ×

We use cookies for keeping our website reliable and secure, personalising content and ads, providing social media features and to analyse how our website is used.

Accept & continue